Од:

Заев: Нема никакви преговори, Груевски мора да ја предаде власта

Нема амнестија на криминал, ниту нови парламентарни избори – Груевски мора да ја предаде власта порача лидерот на СДСМ, Зоран Заев во изјава за телевизија 24.

Тој додаде дека за многу кусо време ќе се преземат чекори за да се избере претседател на собранието, но се ќе биде во согласност со Уставот и Деловникот на Собранието.

Заев рече дека нема да дозволат да се случи нов 24 декември.