Од:

Жените нема да гласаат за партија која не се бори против насилството

Зошто ВМРО ДМПНЕ и ДУИ не ја потпишаа Декларацијата за спречување и борба против семејно насилство? Дали овие две партии сакаат воопшто да го решат проблемот со насилството врз жената? Зошто мината година се затворија сервисите за помош и покрај порастот на жртви на семејно насилство?Колку државата се грижи за 50 проценти од своето население додека секоја трета жена е жртва на некаква форма на насилство? На оваа тема зборуваат со Санела Шкрлељ, претседателка и Елена Димушевска, извршна директорка на Националната мрежа против насилството врз жените и насилството во семејството.