Од:

Жртвите коленичат пред системот за заштита од семејно насилство

Каква небулоза кријат двата судски процеси на Наташа Величковска од Крива Паланка, жената која беше малтретирана од поранешниот партнер поради што со месеци не излегуваше од дома? Постои ли правна сигурност за жртвите од семејно насилство? Функционира ли системот за заштита? Дали Законот за спречување, превенција и заштита од семејно насилство ја постигна целта? Како политичките случувања ја стопираа работата на Координативното  тело во МТСП?Што е со здруженија кои даваат помош на жртвите од семејно насилство? На оваа тема во ПРОЦЕС говори Неда Чаловска од Хелсиншкиот комитет за човекови права.