Антикорупциска комисија пред почеток на денешната седница испратила извесување до престедателот на Собранието, Талат Џафери во кое навела дека изборот на премиерот за министер за финасии е судир на интереси.

Антикорционерите  во писмо се повикуваат на Законот за судир на интереси во кој пишува дека премирска функција е неспоива со други јавни функции. НОВА, го објавува писмото упатено до претседателот на Собранието.

 

 

Се очекува Владата да го повлече предлогот на Заев, тој да биде и министер за финансии но, неизвесно е дали Тевдовски ке остане да го води овој ресор, како министер за финансии.