Матични лекари:Термини за вакцини против грип нема,ги „ловиме“ цел ден, за 3 минути ги снемува

Нема термини за вакцини против сезонски грип. Револтирани и гневни матичните лекари велат дека на крајот од неделата, во петокот кога се пуштиле термини преку „Мој...

Македонија не е Бергамо, а „Бергамо“ е веќе тука, со нас

Навистина, Македонија не е Бергамо и не може да биде, ниту на културен, ниту на економски план. Ама ураганот „Бергамо“ е веќе тука, со нас. И неговиот удар, веќе го чувствуваме. Капацитетите се исцрпуваат, оди се потешко

Костов за НОВА:„8 Септември“ќе стане Ковид центар само ако се исцрпат сите можности, сега такво нешто нема

Градската општа болница„8 Септември“ може да стане Ковид центар само доколку бидат исцрпени сите можности и ако се влоши состојбата до тој степен да нема каде...

Вработените во “8 Септември“се противат болницата повторно да биде Ковид центар

Медицинскиот персонал во ГОБ“8 Септември“ е на нозе, подготвен да протестира доколку болницата стане повторно Ковид центар. До овој моментот таму се одвиваа преговори бидејќи медицинскиот...

Институтот за ТБЦ како од хорор филм-пациенти бегаат од лошите услови, во страв од инфекции

Во услови кога болничките капацитети се подготвуваат за новиот бран на коронавирусот оваа есен, Институтот за ТБЦ, ниту е подготвен ниту има можност да одговори на потребите поради лошата сосотојба во која се наоѓа. Зградата е голема со простран двор, но и внатре и надвор, се се распаѓа

Хроничните болни од утре се враќаат на работа – не добиле термини, ниту потврди за отсуство

Хронично болните од утре, 23 септември треба да започнат да одат на работа, заедно со мајките кои што користеа породилно отсуство. Нивното барање испратено електронски до...

Семејството на починатата родилка: Немаше проблеми во бременоста-да се испита случајот

Семејството на 40 годишната Кадрие Јашар од Скопје, која почина од искрварување тврди дека родилката немала никакви проблеми во бременоста, ниту пак крварење до моментот кога...

ГАК: Родилката починала од крварење – внатрешна комисија ќе го испитува случајот

Дефект со коагулацијата на крвта, како резултат на што најверојатно дошло до одвојување на постелката, На Клиниката за гинекологија сметаат дека ова довело до смрт кај 40 годишата родилка од Скопје која синоќа почина на клиниката

Се испитува причината за зголемената смртност од Ковид, особено кај млади луѓе

Филипче викендов најавува анализа за зголемената смртност, а Државниот саниратен и здравствен инспекторат веќе работи на неколку случаи и тоа кај помладите пациенти чија смрт ја вознемири јавноста

Нездрава нација, претходни заболувања-причина или оправдување за зголемената смртност од Ковид

Зголемениот број на починати пациенти од Ковид речиси секојдневно ја вознемируваат јавноста во последните десеттина денови. Во дневните извештаи од Министерството за здравство нема детали на...