Владата троши за кампањи, алкохоличари се повеќе

Државата да престане да делува контрапродуктивно, да не организира фестивали каде што се пие со тони ракија, пиво или вино. Владата за реклами за борба протива алкохолот потроши цели 600 000 евра, а резултат од нив нема.

Пановски: Државата носи закон по своја волја

Оваа ситуација покажува што всушност мисли министерот за здравство Никола Тодоров за лекарите. Деканот на Медицинскиот факултет и првиот човек на Лекарската комора се само статисти...

Смртоносен отров убива кучиња, но и луѓе

Опасен отров убива кучиња низ населбите во Скопје. Станува збор за пестицид кој е смртоносен за животните но, и за луѓето. Од здруженијата за заштина на животните се сомневаат дека станува збор за организирана група

Колапс на сообраќајот во Европа

Интензивните врнежи од снег и замрзнат дожд во делови од Европа предизвикаа проблеми во воздушниот, автомобилскиот и железничкиот сообраќај во Франција, Велика Британија и Германија.

Вакцини има, но не за сите деца !

Четиринаесет месечната Ева е родена пред време со само еден килограм и 700 грама, но и покрај тоа не добила шанса да прими вакцина која не предизвикува компликации