Фатално спасување на заложниците

Алжирските безбедносни сили упаднаа во пустински комплекс за гас со цел да ослободат стотици заложници. Во акцијата загинаа 30 од заложниците, меѓу кои има и западни државјани, како и најмалку 11 од нивните киднапери.

Владеење на правото – Работнички права

Злоупотреба на работници, децениски уназадувања на правата на македонските работници низ законите, смртни случаи и повреди за кои никој не одговара ...

Обама дефинитивно против оружјето

„Ова веќе не смее да се одложува“, порача американскиот претседател Барак Обама,, откако го предложи планот за сузбивање на вооруженото насилство. Една од мерките е и проверка на криминалното минато на секој оној кој што ќе сака да купи оружје како и забрана за поседување на автоматско оружје.

Кежаровски уапсен поради текст во 2008-ма

Кежаровски, на 20-ти ноември објавил текст и факсимил од записникот од судењето за нарачаното убиството во велешко Ореше во кој што било наведено и вистинското име на заштитениот сведок „Бреза“

Сламков: Јанкуловска побара јавно да се произнесеме, Заев не

Кога ќе имаме издржан материјал којшто ќе биде поткрепен со проверки, ние тогаш ќе излеземе и ќе ги кажеме тие податоци, вели претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата Ѓорѓи Сламков

Мио, братот на Кили и се предава на полцијата

Во меѓувреме семјството на Кили ја комлетира медицинската документација според која треба да се потврди дека Кили има здравствени проблеми со што на адвокатот ќе му биде овозможено да го формулира барањето Кили да се брани од слобода