Медиуми во ЕУ: Авганистан е победа на светскиот тероризам и пораз на извозот на западните вредности

Молскавичната победа на екстремните талибански исламисти во Авганистан и исто така молскавичниот распад на локалните власти, поддржани од САД и НАТО, претставуваат несомнена победа на светскиот...