Марија Антоанета од нашето маало

На прашањето да се биде или не, нашите уметници решија – да не се биде, учесвувајќи во фарсата наречена „Уметнички протест против неизгласувањето на буџетот“, во режија на власта.

НОВА за нови идеи !

Летот во место во процесот на европските интеграции станува неподнослив. Очекувано, во ваква ситуација сведочиме на уназадување на демократските процеси.

Антички или Словени ?

Антички или Словени? На оваа контроверзна тема Љубчо Георгиевски и Паско Кузман дебатираа на А2 ТВ. Дуелот предизвика бурни реакции во јавноста.

Еврозум во Стокхолм

Ова издание на Еврозум е посветено на еколошкиот дух во кој буквално живее и се воспитува целото шведско општество.