Никола Груевски, за хакерите…

На 18 јануари 2013 г., во текот на гостувањето во шоуто на Миленко Неделковски, на телевизијата Канал 5, Мирка Велиновска го прашува Премиерот, Никола Груевски, за хакерите и потоа, тој ѝ одговара.

Мал но важен чекор

Гералд кнаус,претседавач на европската иницијатива за стабилнoст во својот блог румели обсервер ја опишува атмосферата зад затворените врати на декемврискиот совет на минстри на еу

Предизборни манипулации

Иако архивата на згаснатата А1 телевизија, првиот приватен медиум во земјата, одамна не постои и никој не покажа интерес да ја сочува