Фото: Бибе Јордановска

За Груевски, лидерите што зборуваат за храна биле Африканци, европски е да се зборува за мермер и бронза

Ана Василевска Додека сите регионални и светски лидери стравуваат од глад и недостиг на енергенси, грчевито се борат да ја стабилизираат економијата и да обезбедат ресурси...

Врзете ги појасите, Берлинскиот процес се враќа!

ЏАБИР ДЕРАЛА Врзете ги појасите, Берлинскиот процес се враќа! Приказната, започната во 2014 година под „диригентската палка“ на германската екс-канцеларка Ангела Меркел, по неколкугодишното затишје, добива нова енергија...

Христијан се прави „на Тошо“

Пишува: ЉУБИША НИКОЛОВСКИ По потпишувањето на договорот со Фронтекс на македонски јазик, во Бугарија молк, (освен нервозата на европскиот „колпортер“ Џамбаски“), а во Македонија, Христијан Мицковски...

Колку ротации на Мицкоски околу самиот себеси му се потребни за доволно центрифугална сила за да се ослободи од етикетата дезинформатор

Пишува: ЗОРАН БОЈАРОВСКИ Стануваат апсурдни, па дури и смешно несериозни серијата „пишман“изјави и ротации околу самиот себеси на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.