Костадиновска Стојчевска: КИЦ  Софија е квалитетно поглавје во односите меѓу Северна Македонија и Бугарија

Министерката за култура, Бисера Костадиновска Стојчевска, како дел од владината делегација која е во официјална посета на Република Бугарија, денеска го посети Културно-информативниот центар на Република...

Министерството за култура ја разреши Ризова Черних како в.д. директорка на НУ „Театар Комедија“

Магдалена Ризова Черних е разрешена од должноста в.д. директорка на Националната установа „Театар Комедија“. Министерството за култура информира дека решението за престанок на должноста е поради...