Првиот киборг на светот

Нил Харбисон е роден со ретка болест која предизвикува комплетно слепило за бои. Во 2004 година Харибсон и Адам Монтадон развиле направа наречена „Ококиборг“, која овозможува боите да се претворат во звуци.

Првиот киборг на светот

Нил Харбисон е роден со ретка болест која предизвикува комплетно слепило за бои. Во 2004 година Харибсон и Адам Монтадон развиле направа наречена „Ококиборг“, која овозможува боите да се претворат во звуци.

Сонцето е нервозно

Американската вселенска агенција НАСА објави видео на кое се прикажани драматични активности на површината на сонцето.

Сонцето е нервозно

Американската вселенска агенција НАСА објави видео на кое се прикажани драматични активности на површината на сонцето.