Модни додатоци за ниски температури

Модната недела во Њујорк, гоинава помина во знакот на снежната бура и ниските температури, но тоа не ги спречи посетителите на модните ревии да изгледаат шик и во овие екстремно зимски услови.

Доделени наградите на ДЛУМ

Ревијалната годишна изложба на ДЛУМ оваа година се организира како настан по 59 пат. На изложбата ќе бидат претставени дела на 106 автори од цела Македонија

Научна фантастика или реалност?

Какви технолошки новини не очекуваат во наредните пет години? Многу работи кои денеска звучат научно фантастично за пет години ќе бидат дел од нашето секојдевие.