ЗПММ бара времен мораториум на работењето на ЗАМП и ММИ

Привремен мораториум на работата на Здружението за заштита на музички авторски права (ЗАМП) и на новото Здружение за заштита на авторските права (ММИ), додека да заврши истрагата за нивното финансиско работење.

Украдени вредни икони од Дичо Зограф

Седум вредни икони, меѓу кои и големата икона на света Богородица од иконостасот, од 19 век изработени од Дичо Зограф се украдени од црквата црквата „Воведение на Пресвета Богородица-Света Пречиста“ во дебарското село Долно Мелничани.

Дела од Родченко во Скопје

Во четврток  во 18 часот во Музејот нa современа уметност во Скопје, ќе биде отоврена изложбата „Родченко и омаж од 20 графички дизајнери“.

Стив Џобс или Бил Гејтс?

Слушнете ја рап песната за вечната борба меѓу двајцата генијалци. Кој од нивните пронајдоци се поважни и покорисни за човештвото?