Дела од Родченко во Скопје

Во четврток  во 18 часот во Музејот нa современа уметност во Скопје, ќе биде отоврена изложбата „Родченко и омаж од 20 графички дизајнери“.

Стив Џобс или Бил Гејтс?

Слушнете ја рап песната за вечната борба меѓу двајцата генијалци. Кој од нивните пронајдоци се поважни и покорисни за човештвото?

Нова закана од анонимните

Анонимните се закаануваат дека ќе откријат тајни за вровните судии во САД. Хакерската активистичка група „Анонимнуси“ синоќа, рано наутро ја нападна интернет страницата на Министерството за правда на американската влада, како одмазда за смртта на активистот Арон Шварц.

Дали се уморивте од зимава?

Погледнете неколку зимски незгоди, главно предизвикани од неисчистен снег и замрзнати улици. Изгледаат многу смешно, но сигурно дека не им било толку весело на луѓето на кои што им се случиле овие зимски непријатности.

Марк Зукерберг влегува во политика

Сопственикот на Фејсбук, Марк Зукерберг одлучил да влезе во политичките води и идниот месец ќе организира донаторска вечера за Крис Кристи, републиканскиот гувернер на Њу Џерси