Германија во континуитет бара разрешница на кризата во Македонија

Две години од почетокот на политичката криза, Германија одлучи да испрати и специјален претставник во Скопје, Јоханес Хајндл, кој денеска уште еднаш ги повтори ставовите на Германија дека времето е кратко и сега е потребен заеднички напор од сите политички партии за да се спроведат потребните реформи

ВИДЕО: Европските демо-христијани му вртат грб на ВМРО-ДПМНЕ

Европската народна партија, сестринската партија на ВМРО-ДПМНЕ и најголемата политичка формација во ЕУ, призна дека најсериозната пречка на нашиот ЕУ пат не е спорот со Грција туку внатрешната политичка ситуација.

Обоени “пералната за пари на власта“ и Антикорупциска

На разглас се пуштаа и дел од бомбите а во кои зборуваат лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, поранешниот премиер Никола Груевски и екс-министерот за транспорт и врски, Миле Јанакиески, за зделки, тендери и провизии