Аналитичари: Во интерес на С. Македонија и Бугарија е да се применува Договорот за добрососедство

Пред четири години на денешен ден се потпиша Договорот пријателство, добрососедство и соработка меѓу Северна Македонија и Бугарија. Договорот беше потпишан во Скопје од премиерот Зоран...

Стечајните работници во рок од 30 дена да се пријават во Агенцијата за вработување

Со новиот Закон за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата, Министерството за труд и социјална политика обезбеди паричен...

Комитет при Советот на Европа: Нови критики за условите во македонските затвори

И покрај малите подобрувања, вклучително и реновирање на едното крило на истражниот оддел на Затворот Скопје и затворањето на три проблематични крила на затворот „Идризово“, Комитетот...