Штрајк на новинарите во Грција

Во шест часот изутринава новинарите вработени во грчките државни и локални медиуми влегоа во штрајк со цел потпишување на колективни работнички договори, запирање на отпуштањата како и заштита на независноста на новинарите.

Штрајк на новинарите во Грција

Во шест часот изутринава новинарите вработени во грчките државни и локални медиуми влегоа во штрајк со цел потпишување на колективни работнички договори, запирање на отпуштањата како и заштита на независноста на новинарите.

Фидел Кастро се појави во јавност

Фидел Кастро се појави вчера на парламентарните избори во Куба и со тоа повторно ги поби гласините за неговата лоша здравствена состојба. Тоа беше негово прво појавување во јавноста после четири месеци, од септември минатата година.

Фидел Кастро се појави во јавност

Фидел Кастро се појави вчера на парламентарните избори во Куба и со тоа повторно ги поби гласините за неговата лоша здравствена состојба. Тоа беше негово прво појавување во јавноста после четири месеци, од септември минатата година.

Земјотрес во Далмација

Силен земјотрес е почуствуван утрово околу 5:30 часот на подрачјето на Далмација. Според известувањето на Европскиот – медитеранско сеизмолошки центар, потресот најсилно е почуствуван во Сплит, Трогир, но и во Белград.

Земјотрес во Далмација

Силен земјотрес е почуствуван утрово околу 5:30 часот на подрачјето на Далмација. Според известувањето на Европскиот – медитеранско сеизмолошки центар, потресот најсилно е почуствуван во Сплит, Трогир, но и во Белград.