Увид во мрежата на даночни затајувачи

Светот во сенка на даночните оази излегува на виделина. Анонимен извор овозможува увид во начинот на функционирање на мрежата даночни затајувачи. Во моментов медиуми во 46 земји ги анализираат добиените податоци

Израелски војници убија двајца палестински тинејџери

Израелските војници убија двајца палестински тинејџери во судирите коишто во средата ноќта избувнаа на Западниот брег, коишто западните земји ги сметаат за окупирани палестински територии, јавува Слободна Европа