ХДЗ победник – Милановиќ го призна поразот

Хрватскиот премиер Зоран Милановиќ после полноќ се обрати до јавноста со кратка изјава: Гласовите се изброени. Не ми останува ништо друго, освен да им честитам на оние кои добија повеќе гласови