Кери: Барам од Кина притисок кон Северна Кореја

Американскиот државен секретар Џон Кери денеска има средби со највисоките лидери на Кина, во обид да ги убеди да извршат притисок врз Северна Кореја за да ја намали својата војничка реторика и конечно, да се врати на нуклеарните разговори,

Еве која е девојката-наводна причина за масакрот во Иванча

Дваесет и едногодишната Кристина Димитријевиќ од Влашко Поле е девојката поради која монструмот Богдановиќ го извршил злосторничкиот чин и пукаше во сопствената жена и во синот, а потоа во уште 12 жители на селото, јавува Телеграф