Екстремистичката десница маршираше низ Атина

Преку 5.000 приврзеници на грчката ултра-десничарска партија одржаа марш, со кој ја одбележаа годишнината од грчко-турскиот пограничен инцидент од 1996 година, кој предизвика сериозна криза меѓу двете земји.

Екстремистичката десница маршираше низ Атина

Преку 5.000 приврзеници на грчката ултра-десничарска партија одржаа марш, со кој ја одбележаа годишнината од грчко-турскиот пограничен инцидент од 1996 година, кој предизвика сериозна криза меѓу двете земји.

Жестока порака на Ердоган кон ЕУ

Турција веќе 50 години чека да влезе во ЕУ, па затоа е време да ни кажат дали сакаат да не примат или не, изјави турскиот премиер Реџеп Таип Ердоган пред заминувањето на неговата мини-европска турнеја, во чии рамки ќе ги посети Чешка, Словачка и Унгарија.

Жестока порака на Ердоган кон ЕУ

Турција веќе 50 години чека да влезе во ЕУ, па затоа е време да ни кажат дали сакаат да не примат или не, изјави турскиот премиер Реџеп Таип Ердоган пред заминувањето на неговата мини-европска турнеја, во чии рамки ќе ги посети Чешка, Словачка и Унгарија.