ЕКОВАС: Нови 6.000 војници во Мали

САД го интензивираат своето инволвирање во Мали, преку давање поддршка на француската војска, одлука која беше донесена вчера после разговорот помеѓу секретарот за одбрана Леон Панета и францускиот министер за одбрана Жан-Ив Ле Дриан