Шарон дава знаци на мозочна активност

Израелски и американски научници откриле „значајна мозочна активност" кај поранешниот израелски премиер Ариел Шарон, кој веќе седум години е во кома, но како што се покажа, способен е да реагира на слики и гласови на роднини, изјавија учесниците во испитувањето спроведено претходно седмицава.

Неуспешен референдум во Бугарија

На прашањето дали е потребно изградба на нова нуклеарна централа во земјата мнозинството граѓани на Бугарија кои се одзваа на рефередумот се изјасни позитивно.

Дачиќ: Србија нема никакви претензии кон Македонија

Премиерот на Србија, Ивица Дачиќ, денеска во Скопје порача дека Република Србија нема никакви територијални, културни, ниту било какви претензии кон Македонија, туку напротив, сака да продолжи да биде најдобар пријател на македонскиот народ како и на македонската држава.

ЕКОВАС: Нови 6.000 војници во Мали

САД го интензивираат своето инволвирање во Мали, преку давање поддршка на француската војска, одлука која беше донесена вчера после разговорот помеѓу секретарот за одбрана Леон Панета и францускиот министер за одбрана Жан-Ив Ле Дриан