Оланд пристигна во Мали

Францускиот претседател Франсоа Оланд стигна во малискиот град Тимбукту, каде го дочекаа француските и малиските војници кои неодамна од овој историски град под заштита на УНЕСКО ги протераа вооружените исламистички групи, јави AFP.

Оланд пристигна во Мали

Францускиот претседател Франсоа Оланд стигна во малискиот град Тимбукту, каде го дочекаа француските и малиските војници кои неодамна од овој историски град под заштита на УНЕСКО ги протераа вооружените исламистички групи, јави AFP.

Хаос во Kаиро

Протестите во Египет добиваат се подраматични размери, демонстрантите кои бараат оставка од претседателот Мохамед Морси со камења и молотови коктели ја нападнаа претседателската палата.

Хаос во Kаиро

Протестите во Египет добиваат се подраматични размери, демонстрантите кои бараат оставка од претседателот Мохамед Морси со камења и молотови коктели ја нападнаа претседателската палата.

Токсична пена причина за пожарот во бразилската дискотека

Повеќе од 230 луѓе кои загинаа во текот на минатиот викенд во пожарот кој изби во дискотека во бразилскиот град Сатна Марија, смртно настрадаа од последици на горење на изолациската пена која просторот го исполнила со густа токсична пена, во рок од само три минути.

Токсична пена причина за пожарот во бразилската дискотека

Повеќе од 230 луѓе кои загинаа во текот на минатиот викенд во пожарот кој изби во дискотека во бразилскиот град Сатна Марија, смртно настрадаа од последици на горење на изолациската пена која просторот го исполнила со густа токсична пена, во рок од само три минути.