Вујановиќ ја губи подршката

Претседателот на Социјалдемократската партија на Црна Гора (СДП), Ранко Кривокапиќ,  нема да го поддржи кандидатот на Демократската партија на социјалистите (ДПС), Филип Вујановиќ.

Вујановиќ ја губи подршката

Претседателот на Социјалдемократската партија на Црна Гора (СДП), Ранко Кривокапиќ,  нема да го поддржи кандидатот на Демократската партија на социјалистите (ДПС), Филип Вујановиќ.

Ранет шефот на бугарското подземје

Златимир Иванов, кој важи за шеф на бугарското подземје е ранет во вооружена пресметка пред Палатата на правдата во Софија, каде што дошол да вложи жалба на пресудата со која е осуден на осум години затвор.

Кина со 46 милијарди загуба поради Интернет

Минатата година Кина загубила 46 милијарди долари поради криминал на Интернет, стои во извештајот на кинескиот универзитет за јавна безбедност, во кој кинеските власти минатата година истражувале 118.000 криминални дела во сферата на веб просторот.