Евакуација од Кабул со хепиенд: Авганистанка се породи во авион во базата „Рамштајн“ во Германија

Авганистанка се породи во авион (Ц-17) за евакуација од Кабул, по слетување во базата „Рамштајн“ во Германија, и на свет донесе здраво женско бебе. Компликациите кај...

„Дер Стандард“:Од цел Западен Балкан само владата на РСМ веродостојно напредува со реформите

Северна Македонија во моментов е блокирана од Бугарија од чисто националистички причини, но добива премалку поддршка од државите на ЕУ, иако е единствената земја во регионот...

Заев на ФБ за растот на просечната плата од 7% за една година:Континуираниот раст на платите плод на економските мерки и политики

Расте просечната плата во континуитет. Во јуни 2021 година, изнесувала 28.744 денари и таа е поголема во однос на јуни 2020 година за 7%. Според Државниот...

Рекордни врнежи од  дожд, наместо од снег  на Гренланд од почетокот на мерењата во 1950 година

Според Националниот центар за податоци за снег и мраз, тоа бил најобилниот дожд на ледената покривка од почетокот на евиденцијата во 1950 година, а количината на...

Одбележан денот на Армијата, орден за воени заслуги за сите македонски мировници кои беа во мисијата во Авганистан

Безмалку 20 години, македонските мировници му помагаа на народот на Авганистан да живее во постабилно опкружување и сето тоа без ниту една жртва од нашите мировници!...