Смртност на доенчиња: Најмногу умираат ромските бебиња

Најголема смртност на доенчиња има кај Ромите, а еден од најголемите фактори е недостапноста до матичен гинеколог. Пример е Шуто Оризари каде над 8000 жени десет години се оставени без матичен гинеколог

ЈАВНО: Како ги трошат вашите пари-тајни вечери и државни скапи ручеци

НОВАТВ создаде мало „злосторничко здружување“ од истражувачки новинари, блогери и уметници со цел најдобро и на наједноставно да ви ги прикаже тешките теми од сферата на борбата со корупција и владеењето на правото

Емисија ЈАВНО: СЈО трагало по имот на Талевски во Хрватска

Специјалното обвинителство истражувало информација дека градоначалникот на Битола, Владимир Талески поседува викендица на море во Хрватска, која би била предмет на евентуална конфискација, дознава НОВА