Семејни или матични лекари-пропадна ли реформата во здравството

Што се очекува од лекарите во примарното здравство? Со какви проблеми се соочуваат тие, но и пациентите? Која е разликата меѓу семејни и матични лекари? Каде застанаа реформите со кои беше предвидено сите општи лекари да станат семејни заради подобро интегрирање во ЕУ?

Кампања: Зошто треба да се откријат сексуалните злоупотреби

Активистките Ирена Цветковиќ и Ана Василева говорат за сопствените, но и туѓите искуства за сексуално вознемирување и насилство алармирајќи ја јавноста за кревање на свеста за тие веќе да не се случуваат.

Нов обвинител:Зошто Наков сака да биде прoтивкандидат на Катица Јанева

Томислав Кежаровски новинар и Александар Наков поренешен обвинител и судија, дебатираат за начинот на кој судиите треба да бидат сменети, како и за калкулациите за нов наследник на Марко Зврлевски

Груевски со хушкачка реторика се соочува со Хашкиот трибунал

Проф. Беса Арифи во интервју за НОВА говори за сите сценарија како да дојде до трансфер на власта, за погрешниот тајминг на Платформата, како и за кривичната одговорност на претседателот Иванов и Груевски