Декриминализација сега“ е мотото под кое денеска сексуалните работници во Скопје го оддржаа традиционалниот Марш на црвениот чадор во рамките на кампањата за одбележување на Меѓународниот ден за СТОП на насилството врз сексуалните работници, 17-ти декември.

На улицата „Македонија“, сексуалните работници по 10. пат побараа заштита и подобрување на нивните права.

Како што појаснија организаторите, Граѓанската иницијатива за заштита, промоција и унапредување на правата на сексуалните работници СТАР-СТАР,  главни цели на организацијата е промовирање на сексуалната работа.