Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг последните посети на Приштина и Сараево ги искористи за да ја пренесе поракатa дека Алијансата не е откажува од поддршката на стабилноста на Западен Балкан. Тоа особено по зголемената заинтересираност на Русија за регионот. Што тоа значи за Македонија? Анализа на Радио Слободна Европа во Темата на неделата.