Одлуката за изборот на Талат Џафери за претседател на Собранието ќе биде објавена во Службен весник на почетокот на наредната недела, сооопштија денеска од ова Јавно претпријатие.

Во кусото соопштение претходно се потврдува дека до нив стасало  барањето за објавување на оваа одлука, и покрај како што велат, шпекулациите во јавноста.