Калиа Димитрова и Ена Бендевска од „Медуза“ феминистичката платформа, со герила акција во Скопје го најавија почетокот на кампањата за борба против насилството врз жените со порака – охрабрете се, пријавувајте ги насилниците, солидарни сме со вас!