По пишувањата на некои медиуми дека СЈО му го вратило одземениот пасош на Сашо Мијалков против кој ова обвинителство покрена повеќе кривични пријави, извори од СЈО за НОВА категорично ги демантираат ваквите наоди.

“СЈО досега не донело ниту една позитивна одлука по барањата за враќање за патните исправи поднесени од лица на кои истите им се одземени а против кои СЈО покрена кривични пријави. Со еден ислучок кога станува збор за Драган Павловиќ Латас на кој СЈО му ја врати патната исправа поради лекување на член на потесното семејство во странство” велат за НОВА од СЈО.