Од Пекинг, преку Њу Делхи до европските градови, меѓу нив и Скопје, граѓаните се задушуваат во смог и опасни ситни честички. Дали и како може да се постигнат добри резултати во спречувањето на загадувањето на воздухот, односно има ли решение за проблемот? Ова е Тема на неделата на Радио Слободна Европа.