Група студенти од повеќе младински организации во моментов го окупираат Правниот факултет при УКИМ. Тие бараат мобилизација на сите студенти и професори по одлуката на претседателот Ѓорѓе Иванов за колективна аболиција на 56 лица, со барање Иванов да си поднесе оставка.

Студентите со разглас влегуваат од во амфи театрите на среде предавања и скандираат „Дојди и приклучи се“. Во вчерашните протести проти водлуката за аболиција, приведени се 12 демонстранти, меѓу кои и членови на Студентскиот Пленум. Во продолжение, погледнете го видеото во живо кое го пренесуваат студентите.