Предлог законот за амнестија ќе биде поднесен до крајот на неделава

Процесот за помирување во насока на евроатлантските интеграции на Република Македонија доби силна поддршка од претседателот на Комисијата за надворешна политика на Европскиот парламент, Дејвид Мекалистер...

Мекалистер и Флекенштајн: Сите да се фокусираат на евроинтеграциите

Процесот на уставните измени, помирувањето и имплементација на реформските активности утврдени со Планот 18 биле тема на денешната срердба во Скопје на претседателот на Комитетот за надворешни...