Иако неизвесно e во Собранието, парламентарното мнозинство го избра Талат Џафери за нов собраниски спикер, внатре во собраниската сала кога пратениците од ВМРО-ДПМНЕ ја штитат првата фотелја во Законодавниот дом.

Тој положи и заклетва.