Претседателот Ѓорге Иванов во 17 часот ќе и се обрати на јавноста во врска со постигнатиот договор меѓу Македонија и Грција, соопшти неговиот кабинет.

Обраќањето на Иванов следува по утриската куса средба со премиерот Зоран Заев и министерот за надворешни работи Никола Димитров во вилата Водно, која тој ја напушти.