Русинот Самсоненко во приказната „Инвест ин Маседониа виа Белизе“

Кој навистина ја доби спортската сала во Аеородром на 35 години концесија. Ова истражување открива дека сопственикот на компанијата концесионер била фирма со тајно сопствеништво во карипската држава Белизе каде што дели иста адреса со медиуми и градежни компании поврзани со локални моќници од Македонија.