Од:

(ФОТО) Се запали оган пред ДИК – демонстрантите на ВМРО се топлат

Пред влезот на зградата на Државната изборна комисија, толпата поддржувачи на ВМРО-ДПМНЕ си запалија оган. Тие се топлат среде ниските температури, околу оганот се врти оро, а можат да се забележат и такви кои се подгреваат и со по некоја чашка ракија. Во меѓувреме во ДИК се бројат ливчиња од гласачка кутија, а однадвор постојано се слушаат викотници „Ќосето е жив“, „Нема да дозволиме да ни ја украдете победата“, а функционери на ВМРО-ДПМНЕ држат говори на бина. Во говорите можеа да се слушнат закани со ножеви, како и закани до американскиот амбасадор, иако говорникот Филип Петровски не се осмели да го изрече неговото име.

Помеѓу присутните неколку стотини граѓани може да се забележат директори на училишта, директори на други институции, вработени во администрацијата, актери. Има бина, зурли и тапани, се вртат ора и се пеат патриотски песни, а на бината зборуваат функционери на партијата кои што често повторуваат „Лопови“ и „Нашето трпение истече“.

Ора, клетви и закани пред ДИК – функционери протестираат за ВМРО