Од:

Милевски: Косел нема да се активира, тлото ќе се смирува постепено

Има ли опасност од разорен земјотрес во Охридскиот регион? Кога се очекува да се смири тлото? Потои ли опасност да се активира вулканот Косел? Што се случува со природата, дали ослободената енергија е гаранција дека нема да има земјотреси во наредните неколку децении?Дали климатските промени имаат влијание врз трусните подрачја? На оваа тема во ПРОЦЕС зборува проф. Ивица Милевски од Природно математичкиот факултет-Институт за географија.