Од:

(ВИДЕО)Кој е сценаристот кој го запали фитилот и се крие зад „народот“

Поранешниот премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, на прес-конференцијата што ја одржа во четвроткот понасилството и нередите во Собранието рече дека некој намерно направил сценарио за насилство за да го одвраи вниманието од „силувањето на Собранието“ и за да го впери прстот во неговата партија. Но дали интервјуата што Груевски ги даваше за локалните и регионалните медиуми  во изминатиот период водеа до насилството во Собранието и тепањето на пратениците?