Името тема на средбата Аврамопулос – Ки-Мун

Генералниот секретар на ОН, Бан Ки Мун и грчкиот министер за надворешни работи Димитрис Аврамопулос денеска на заедничка средба во Њујорк во центарот на вниманието ќе го стават прашањето за спорот со името меѓу Атина и Скопје.