Започна постапката за ставање во функција на европскиот број за итни повици: Пријави за ризици, опасности и други несреќи на 112

Владата на денешната седница ја разгледа и усвои информацијата на Центарот за управување со кризи (ЦУК) за потребата од обезбедување на телекомуникациски сервиси за единствениот комуникациско-информативен...