Човештвото достигна бројка од осум милијарди

Светската популација денеска надмина осум милијарди луѓе, објавија Обединетите нации, предупредувајќи дека регионите кои веќе се соочуваат со недостиг на ресурси поради климатските промени имаат повеќе...