Со масовна мобилизација Путин може да направи грешка што ќе предизвика револуција во Русија, тврди експерт

Актуелна тема деновиве се плановите на рускиот претседател Владимир Путин околу прославите на Русија за Денот на победата в понеделник. Според Украина, тој ќе ја искористи...

„Пошта на Северна Македонија“ се извини и ја повлече марката со погрешна карта на Хрватска

Поради направената грешка, Управниот одбор на Друштвото вчера донел одлука и за разрешување на раководителот на Бирото за филателија и за разрешување на Советот за поштенски марки

Пендаровски по повод 9 мај: Нашата определба е да бидеме дел од Европа

Македонскиот претседател во пораката истакнува дека оваа година се оствари сонот на многу генерации со добивање на препораката за почеток на преговорите за членство во Европската Унија што беше една од стратешките цели на земјата по осамостојувањето во 1991 година