ВМРО-ДПМНЕ: 90 пратеници во македонското Собрание за функционална демократија и над еден милион евра годишно заштедени пари на граѓаните

ВМРО-ДПМНЕ предлага намалување на бројот на пратеници во македонското Собрание од 120 на 90. 120 пратеници во Собранието е преголем, затоа е потребно да се намали...