АД ЕСМ вчера произведе 19.180 мегават часови електрична енергија

Произведени се 19.180 мегават часови електрична енергија во текот на вчерашниот ден. Домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени со електрична енергија од капацитетите на ЕСМ, информираат денеска од Владата.

Влада: ЕСМ произведе струја во целост за домаќинствата, саниран дефектот – Осломеј вратен на мрежа

АД ЕСМ на 27.10.2022 година произведе 10.986 MWh електрична енергија и целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи. Во Термоелектраните произведени...

Македонија не стравува од заканите за стопирање на рускиот гас – Бектеши тврди има алтернативни решенија

Снабдувањето со природен гас во Македонија е обезбедено до 15 април, тврди министерот за економија Крешник Бектеши. По најавите на Русија дека ќе ја стопира испораката...

ЕСМ-Енергетика непречено испорачува топлинска енергија

АД ЕСМ, подружица „Енергетика” врши непречено снабдување со топлинска енергија на корисниците во Скопје, приклучени на топловодната мрежа на Енергетика. Испораката на топлинска енергија е континуирана...

АД ЕСМ:Тенденциозни и злонамерни се инсинуациите на ВМРО-ДПМНЕ пласирани во денешна изјава на партиски портпарол

Постапката за набавка на јаглен од Косово е во тек и во ниту еден момент досега, ниту еден официјален претставник во преговорите не споменал во јавноста...